sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Toipuminen - lääkärit



Työpaikan selkääntaputtelijalääkäreiden (”kyllä sinä selviät tästä”) jälkeen oli lohdullista löytää
lääkäri, joka ymmärsi, mistä puhuin ja joka tajusi tilanteen vakavuuden. Hän oli freelancer, joka teki ostopalveluna töitä työnantajalleni. Koin olevani väsynein ihminen tällä planeetalla ja tämä ihmeellinen ihminen paitsi näki sen, hänellä oli myös mandaatti antaa minulle lupa levätä. En ollutkaan enää yksin.
Siinä missä työterveyslääkäri oli armahtanut viikon pituisella sairaslomalla, tämä psykiatrian erikoislääkäri kirjoitti saman tien 3 kuukauden sairasloman ja kehotti totuttautumaan  ajatukseen 2 vuoden toipumisjaksosta minimissään.
Töihin taivuttelu kesken sairasloman oli sen verran painostavaa, että tämä lääkäri oli myös  valmiudessa määrätä minut tarvittaessa sairaalahoitoon jos muut konstit sairasloman jatkamiseen eivät auttaisi. Hän oli pieni, lähes eläkeikäinen nainen, mutta niin liikuttavan topakka tarmossaan pitää puoliani. Huomauttaisin, että ko tilanteessa on myös helppo lupautua töihin, koska häpeä sairaudesta ja huoli työyhteisön pärjäävyydestä on niin suuri. Itsekin kuvittelin olevani pari viikkoa enintään pois pelistä.

Minulle merkitsi niin paljon, että minut otettiin vakavasti ja esimerkiksi sittemmin unelmaani ravintovalmentajaksi opiskelusta uskottiin. Muistan varmasti lopun elämääni,  miten tuo lääkäri puhui perustavansa stressiklinikan ja lupasi, että voisin työskennellä siellä jos haluaisin. Ensimmäisenä vuotena elämänhaluni oli todella haurasta ja häpeä vallitsevaa ja joku kuitenkin näytti selvästi, miten uskoi toipumiseeni ja asioiden järjestymiseen – elin sillä. Sain kirjavinkkejä, lääkkeet, pohjatietoa tilanteestani, selviytymiskeinoja, ymmärrystä ja vahvistusta yrityksilleni toipua ja mennä eteenpäin ja kehotuksen etsiä itselleni terapeutti.
Olen harvinaisen tietoinen mahdollisuudesta tavata täysin toisenlainen lääkäri ja sen myötä kokea toipumiseni ihan eri lailla. Olin todella onnekas tavatessani juuri tämän ihmisen ja päästessäni hänen potilaakseen. Hän sai minut tuntemaan oloni turvalliseksi pelottavassa tilanteessa, jossa oma henkinen ja fyysinen vointini petti.

Aloitettuani ravintoaiheiset opiskeluni kiinnostuin ravintolisistä ja siitä, miten niiden avulla voi parantaa vointiaan. Edellä mainittu lääkärini vaihtui sitten hyvässä yhteisymmärryksessä Antioksidanttiklinikan lääkäriin. Uusi kontaktini paneutui yhtä lailla tunnollisesti tilanteeseeni ja muutamien testien jälkeen määräsi lääkkeitteni lisäksi erinäisiä ravintolisiä. Niistä ehkä tärkein oli B12-vitamiini, jota aloin saada pistoksina. Nämä piikit kohensivat oloani merkittävästi ja tulin virkeämmäksi. Samoin oli apua muista ravintolisistä ja esimerkiksi suolisto-, allergia- ja vaihdevuosioireet jäivät pois. Tarkoitus on kohentaa oloa esimerkiksi vahvistamalla maksaa, joka on lääkkeideni vuoksi kovilla ja jossain kohtaa luopua päälääkkeistä. Haluaisin toisaalta mahdollisimman pian eroon niistä, mutta toisaalta pelkään elämää ilman niitä. Olen kuitenkin luottavainen tulevaisuuden suhteen ja tiedän olevani hyvissä käsissä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Verta, hikeä ja t-paitoja

Tunnustan tietämättömyyteni mitä tulee vaatteiden hankintaketjuun ja siksi katsoinkin Verta, hikeä ja t-paitoja -sarjan jokaikisen ja...