maanantai 8. tammikuuta 2018

Toipuminen - lääkkeet

Kun on masennuksesta kyse, lääkäri tarjoaa lääkkeitä, niin minullekin. Mieluiten olisin tullut tietysti toimeen ilman, mutta ottaen huomioon ahdistukseni ja kokonaisvaltaisen huonon oloni, olin valmis kokeilemaan mitä vaan. En saanut vain yhtä lääkettä – vaan neljää. Yksi oli unilääke ja lihotti minut pullukaksi ( kun lihomisesta tuli ongelma, lääke jätettiin pois) ja loput tehosivat masennukseen ja ahdistukseen. Näistä kolmea käytän vielä tänäkin päivänä siitä yksinkertaisesta syystä, etten uskalla lopettaa. Kokemani oli sen verran rankkaa, etten missään  nimessä halua löytää itseäni samasta tilanteesta enää koskaan. Näistä lääkkeistä minulla ei ole sivuvaikutuksia ja toki aion vähentää niitä kun se hyvältä tuntuu.

Mielenkiintoista tässä aiheessa on se, että sen mukaan, mitä luen opiskelumateriaaleistani, masennuskin on vain oire tietyistä puutoksista elimistössä ja ne puutokset voi korjata oikealla ravinnolla ja lisäravinteilla.
Käytännössä kuulemma foolihapon ja B12- vitamiinin puutteella on yhteys masennukseen. Siirryttyäni Antioksidanttiklinikan potilaaksi lääkäri määräsi minulle B12-pistokset ja foolihappoa syön purkista ja voin vain todeta, että olen voinut paremmin. Yleinen vireystasoni on noussut enkä ole kokenut itseäni niinkään  masentuneeksi. Asia on kuitenkin sen verran tuore, etten uskalla ainakaan vielä jättäytyä uuden ruokavalion ja ravinnelisien varaan, mutta alan uskoa funktionaalisen lääketieteen oppeihin. Meidän kehossamme on uskomattomat immuunipuolustusjärjestelmä,  myrkynpoistojärjestelmä, rasva-, sokeri-ja hormoniaineenvaihduntajärjestelmät ja ties mitä. Voisiko olla, että niitä sopivasti tukemalla ihminen voisikin tasapainoisesti ja pysyisi terveenä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Verta, hikeä ja t-paitoja

Tunnustan tietämättömyyteni mitä tulee vaatteiden hankintaketjuun ja siksi katsoinkin Verta, hikeä ja t-paitoja -sarjan jokaikisen ja...