lauantai 3. helmikuuta 2018

Toipuminen - tunnevyöhyketerapia

Löysin tunnevyöhyketerapian sattumalta opiskelukaverien kautta. Lääketieteen perusteita läpikäydessäni samalla kurssilla oli useita tunnevyöhyketerapiaa opiskelevia ja keskustellessamme kiinnostuin aiheesta aina vain enemmän. Kurssillani oli ihmisiä, joilla oli jo asiakkaita ja joita kannusti eteenpäin asiakkaiden saama apu ja hoitojen tuoma konkreettinen helpotus elämään. Opin, että kyse on tunnelukkojen purkamisesta. Mitä tahansa traumoja tai negatiivisia kokemuksia elämän varrella onkaan kertynyt, ihmisen keho muistaa ne ja ne on säilöttyinä meihin jollei niitä ole jollain lailla pystytty käymään läpi ja purkamaan. Näin ollen me ennen pitkää sairastumme jos kehomme aina vain kerää piilotettuja tunteita ja käytämme aikaa myöden  enemmän ja enemmän energiaa niiden piilotteluun ja elämässä sinnittelyyn.
Kuten nimi jo sanookin, hoidoissa on kyse tiettyjen vyöhykkeiden ja pisteiden koskettelusta ja hieronnasta.

Uskaltauduin kurssikaverini asiakkaaksi ja ensi kerrasta alkaen koin vaikutukset selvästi. Alun pitäen stressi oli syy, miksi hakeuduin asiakkaaksi. Stressasin tenttejä ihan mahdottomasti, niin, että yöunet menivät ja vatsaa särki. Stressi tuli päälle kuin napista painamalla ja samalla lailla kuin napista painamalla terapeutti sai sen tunnevyöhyketerapialla pois päältä.
Hoidossa asiakkaalla on mahdollisuus käydä ikävaihe kerrallaan omaa elämäänsä läpi ja purkaa mahdollisia tunnelukkoja. Olen kuullut, että moni on päässyt sellaisistakin ahdistavista tunnetiloista eroon, joille ei ole löytynyt ensin selitystä, mutta jotka ovat paljastuneet omien vanhempien tai isovanhempien kokemuksiksi, esimerkiksi liittyen sotaan.
Olen käynyt tunnevyöhyketerapiassa samaan aikaan kuin kävin psykoterapiassa ja minusta ne ovat tukeneet toisiaan. Olen saanut  terapiassa puhumalla käytyä läpi sellaisia tunnevyöhyketerapiassa ilmi tulleita asioita, jotka kaipasivat puhumalla selvittelyä. Jotkin asiat ovat tulleet uniin ja olen saanut  unissa niille rauhan tai ratkaisun.
Olen käynyt  läpi nuoruuttani, vaikeaa perhetilannetta ja vaikka välillä oli ahdistuksia ja vaikeita tunnetiloja liittyen näihin, pääsin niistä eroon ja yli ja jäljelle tuli helpotus ja vapautunutta energiaa.
Kummallisinta minusta on ollut se, että hoidon aloittaessani minulla oli esimerkiksi jaloissa (polvissa ja nilkoissa) kummallisia patteja, jotka minulla on ollut niin kauan kuin vain muistan ja ne on matkan varrella ja hoitojen edetessä ikään kuin sulaneet pois, kadonneet! Ihana terapeuttini on selittänyt, että ne ovat olleet merkkejä patoutumista ja onhan se uskottava niiden kadottua.
Parasta koko hoidossa on terapeutin olemus, se hyvää huokuva hohtava läsnäolo ja rentoutus, jonka hoito tuo. Olo on leijuva ja pumpulinen hoidon jälkeen. Joinain kertoina hoitoa seuraavina päivinä olen kokenut fyysisiä oireita ja ne ovat kaikki olleet merkkejä hoidon tehoamisesta ja tunnelukkojen poistumisesta. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi ranteiden särky muutaman päivän ajan tai ristiselän oireilu hetkellisesti. Nyt on kulunut 2 vuotta kun aloitin tunnevyöhyketerapiassa käynnit ja niistä on tullut osa elämääni. Taloudellisen tilanteeni vuoksi käyn hoidoissa harvakseen, mutta uskoakseni lopun ikääni, ihan vaan vaikka varmuuden vuoksi ja jos ei muuta niin rentoutuakseni, jokainen käynti kun tuntuu hemmottelulta.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Verta, hikeä ja t-paitoja

Tunnustan tietämättömyyteni mitä tulee vaatteiden hankintaketjuun ja siksi katsoinkin Verta, hikeä ja t-paitoja -sarjan jokaikisen ja...