sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Miksi syömme?

Syömme, koska on nälkä tai tekee mieli ja jotta jaksaisimme. Syöminen on myös sosiaalinen tapahtuma. Saatamme myös syödä jos olemme allapäin, harmittaa joku asia tms. Keholle ravinto ei ole pelkästään energian tuottamista vaan ravinnosta elimistö mm. valmistaa korjaus-ja rakennusaineita, tuottaa hormoneja ja sen avulla ylläpitää vastustuskykyä. Näin ollen ei ole todellakaan sama, mitä syömme. Aivot ovat 60%:sti rasvaa ja tarvitsevat rasvaa toimiakseen, korvaamaton myrkynpoistojärjestelmämme ei kykene toimimaan ilman ruokaa.
Tärkeimmät ravintoaineet on rasvat. Tässä kohtaa voin sanoa, että unohda margariinit, ne aiheuttavat/lisäävät tulehdusta kehossa. Käytä mieluiten voita ja seuraavia öljyjä:
-oliiviöljy
-avokadoöljy (paistamiseen ja salaatteihin)
-macadamiaöljy
-pellavansiemenöljy
-hampunsiemenöljy

Osta nämä mieluiten luomuna, tummassa lasipullossa kylmäpuristettuina. Pellavansiemen-ja hampunsiemenöljyistä saat omega-3, joka on elimistölle välttämätöntä ja jota elimistö ei pysty itse valmistamaan eli se on saatava ravinnosta.
Pelkästään jo aivojen vuoksi olisi hyvä ottaa 2-3 ruokalusikallista öljyä päivän aikana. Salaattiin voi hulauttaa oliiviöljyä oikein kunnolla. Salaattikastikkeena öljy on muita kastikkeita ehdottomasti terveellisempi vaihtoehto, ei sisällä piilosokereita tai suolaa eikä säilöntäaineita tms.

Pelkästään jo omega-3:lla on hurja määrä terveysvaikutteita:
-vähentää tulehdusta
-vähentää rytmihäiriöitä ja verenpainetta
- parantaa insuliiniherkkyyttä
-parantaa immuniteettia
-vähentää mielenterveysongelmia eikä tässä edes kaikki!

Suo kehollesi siis terveellistä rasvaa, olet sen ansainnut! Aurinkoista viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Verta, hikeä ja t-paitoja

Tunnustan tietämättömyyteni mitä tulee vaatteiden hankintaketjuun ja siksi katsoinkin Verta, hikeä ja t-paitoja -sarjan jokaikisen ja...