keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Kevät keikkuen tulevi




Aurinko paistaa ja hellii meitä, kesä on kohta täällä! Rajoituksia höllennetään,
mutta on syytä silti pitää etäisyyksistä kiinni. Syön ympäri vuoden d-vitamiinia, jota
on koronankin kohdalla todettu terveyden kannalta tärkeäksi vitamiiniksi. Jotta saisimme d-vitamiinia auringosta riittävästi, meidän olisi oltava suorassa auringon valossa 2 tuntia ennen puolta päivää joka päivä. Tähän harva pystyy ja siksi olisi hyvä varmistaa d-vitamiinin saanti muulla keinoin. Itse otan 2 tippaa Biomedin nestemäistä d-vitamiinia vahvuudeltaan 25ug. Talvella otan sitä 4 tippaa. Tipat imeytyvät paremmin. Tämä annostus perustuu mittaustuloksiin ja nykyisin saa lähes joka paikassa testin d-vitamiinipitoisuudesta. D-vitamiini kannattaa ottaa aamiaisen yhteydessä, jotta se imeytyy parhaiten.
Toinen tosi tärkeä vitamiini on c-vitamiini, joka ehkäisee tulehdusta elimistössä. Sekin on hyvä ottaa aterian yhteydessä ja otankin sen aamiaisella ja lounaalla tai päivällisellä. Käytän Puhdas+ - sarjan vesiliukoista c-vitamiinijauhetta. Se on riittoisa; yksi purkin lusikallinen per ateria.
Kolmas tärkeä ravintolisä immuunipuolustuksen kannalta on maitohappobakteerit, jotka varmistavat
suoliston bakteeriston hyvien bakteerien kannan. Riippuen siitä mitä syömme suoliston
bakteerikanta muodostuu hyvistä ja pahoista bakteereista ja mitä enemmän on hyviä, ne peittoavat huonot ja näin pitävät huolta, ettei pahat bakteerit kiinnity ja aiheuta jotain sairautta. Näin ollen ostamassamme maitohappovalmisteessa olisi oltava mahdollisimman paljon hyviä maitohappobakteereita. Itse olen vakuuttunut Biomedin Acidophilus Fortesta ja Acidophiluksesta. Syön aina vuorotellen molempia, ensin toisen paketin ja sitten toisen. Acidophilus Fortessa on 30 miljardia maitohappobakteeria ja frukto-olikosakkaridia. Acidophiluksessa on 10 miljardia molempia. Näillä aseilla olen siis käynyt kaikkia pöpöjä vastaan enkä ole näiden ravintolisien syönnin aloittamisen jälkeen sairastanut yhden yhtä flunssaa tai mitään, siis 3-4 vuoteen. Etenkin yli 40-vuotiaana on tärkeätä huolehtia immuniteetistä, koska monien vitamiinien ja hivenaineiden tuotanto hiipuu elimistössä ihmisen ikääntyessä. Myöskään nykyisin ruoka ei anna meille tarvitsemiamme aineita riittävästi. Ravintolisät taas poikkeavat toisistaan eivätkä kaikki merkit pidä lupauksiaan tai sisällä sitä mitä luvataan. Sellaista valvovaa elintä, joka tarkistaisi kaikki myynnissä olevat tuotteet ei ole.
Edullisin ostopaikka ravintolisille on mielestäni sinunapteekki-verkkokauppa. Siellä on myös laajin valikoima. Hyvin harvoin joudun turvautumaan muihin liikkeisiin.
Näine ajatuksineni siispä toivottelen aurinkoisia kevätpäiviä 🌞 Pysy terveenä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Verta, hikeä ja t-paitoja

Tunnustan tietämättömyyteni mitä tulee vaatteiden hankintaketjuun ja siksi katsoinkin Verta, hikeä ja t-paitoja -sarjan jokaikisen ja...