sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Luomua

Uskon vahvasti siihen, että olet mitä syöt. Se, mitä suusta alas laitamme on kehomme polttoainetta ja jos syömme paljon valkojauhetuotteita, sokeria ja vääränlaisia rasvoja, voimme huonosti ja pahimmassa tapauksessa meissä puhkeaa jokin sairaus. Alkujaan olemme saaneet kaikki vitamiinit ravinnostamme, mutta nykyisin, tehoviljelyn seurauksena, maaperä on köyhtynyt ja ilman ravintolisiä meillä saattaa olla  hivenaineiden, mineraalien ja vitamiinien puutoksia. Tilanne ei ole sen parempi muualla maailmassa; Ranskassa joutuvat hankkimaan jauhot patonkeihinsa Argentiinasta, koska oma maa ei enää yksinkertaisesti tuota mitään, se on pilalla.


Sanotaan, että appelsiineihin ruiskutetaan sokeria, koska muuten niitä ei kukaan söisi ja espanjalaiset tomaatit uitetaan väriaineessa ennen lähettämistä Suomeen. Ja ties mitä muuta. Joka tapauksessa suosittelen luomutuotteiden  hankkimista. Niistäkin sanotaan, että kaikki, joka luomuna mainitaan, ei ole sitä, mutta ainakin itse toivon, että edes osa niistä vihanneksista, joita ostan, on oikeasti myös luomua. Silloin on ainakin se mahdollisuus, että niissä on käytetty vähemmän myrkkyjä kuin muissa vihanneksissa. Ja yksi tuote, jonka tuottamismenetelmissä käytetään erityisen kovia myrkkyjä, on kahvi. Ihmettelinkin aina, miksi kahveissa on ainakin Suomessa usein kitkerä maku. Nyt kun olen vaihtanut ihan lähikaupasta saataviin luomukahveihin, en enää haluaisi muuta juodakaan. Maku on pehmeä ja syynä vähemmät myrkyt. Kokeile.
Iloa elämääsi tulevalla viikolla!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Verta, hikeä ja t-paitoja

Tunnustan tietämättömyyteni mitä tulee vaatteiden hankintaketjuun ja siksi katsoinkin Verta, hikeä ja t-paitoja -sarjan jokaikisen ja...