Kiinnostuin Paula Heinosen Terveyden tukipilarit- luentosarjasta sen jälkeen kun
olin jäänyt kotiin uupumiseni jälkeen. Luennoilla kerrotaan funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta kuinka elää tervettä elämää ja kuinka on mahdollista ravinnolla ja ravintolisillä tukea terveyttä. Ko luentosarjan käytyä, jos innostusta riitti,
voisi tenttiä niissä käydyt aihealueet ja jos kolahti oikein kovaa, on mahdollisuus
lähteä kouluttautumaan FLT-ravintovalmentajaksi. Ja tälle tielle lähdin. Koska olen koulutukseltani
jotain muuta kuin terveydenalan ammattilainen, minun piti ensin suorittaa lääketieteen
perusopintoja Kairon Instituutissa. Noiden jälkeen tänä talvena vielä tentin Terveyden tukipilarit-osioita ja joka tentistä on saatava vähintään hyvä+ jotta voisin tänä keväänä pyrkiä lukemaan FLT- ravintovalmentajaksi.
Samalla kun aloitin opinnot Kaironissa, menin niin oppimismielessä kuin todellisen tarpeenkin takia Antioksidanttiklinikalle lääkärille ja sen jälkeen vielä FLT-ravintovalmentajalle, joka myöskin työskentelee Antioksidanttiklinikalla.
Sain yksityiskohtaiset ohjeet ja jopa reseptit ruokavaliotani varten. Jouduin aloittamaan gluteenittoman ja maidottoman ruokavalion ja ohjeet tulivat todella tarpeeseen, olihan nuo poisjätettävät aineet korvattava uusilla. Samalla näin, millaista haaveilemani työ olisi ja innostuin vain lisää.
Ruokavalion muuttaminen ei ollut kivutonta; olin tottunut syömään esim leipää aamulla ja illalla ja koska gluteeniton leipä on järjettömän hintaista kaupassa, jätin leivän kokonaan pois eikä se ollut helppoa. Juustojen jättäminen oli kaiketi kaikkein kivuliainta. Tilalle tuli kaura-, tattari-ja hirssipuuro, riisikakut hummuksella ja chiavanukkaat. Smoothieita teen myös silloin tällöin. Leipääkin leivon kyllä itse ja se on kyllä herkullista vastapaistettuna.
Ravintovalmentajalta sain ehdotuksen käytettävistä ravintolisistä ja mikä parasta, yksityiskohtaisen ohjeen, koska mitäkin pitää ottaa ja minkä kanssa. Ravintolisien vaikutus on hyvin pitkälle kiinni siitä, minkä toisen ravintolisän kanssa se otetaan ja otetaanko ruoan kanssa vai tyhjään vatsaan jne. Opin syömään riittävästi oikeita rasvoja ja juomaan 1,5 - 2 l vettä aterioiden välillä. Ja ravintovalmentajani vastailee yksityiskohtaisiin loputtomiin kysymyksiini ja säätää niin ruokavaliotani kuin ravintolisävalikoimaanikin vastaamaan tarpeitani. Nykyisin minulla ei ole enää mitään vatsaoireita ja olen virkeämpi. Minun tapauksessani oli kyse ruoka-aineyliherkkyyksistä, masennuksesta ja lisämunuaisten väsymisestä (usein kroonisen stressin seuraus).
Nyt siis jatkan opiskeluani jos mahdollista entistä innostuneempana koettuani oman terveyteni kohentumisen näiden oppien avulla. Palaan ravintolisiin vielä tuonnempana kirjoituksissani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti