sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Luonnonkosmetiikkaa...

Jatkan edellisestä aiheesta. Atoopikkona ja allergikkona olen joutunut luopumaan suihkusaippuoista. Kaikissa nestemäisissä saippuoissa ja pesuaineissa se pahin kemikaali on yleensä säilöntäaine.
 Löysin lehtiartikkelin kautta pienen Inkuto-kaupan(Lapinlahdenkatu 23A),  jonka tuotteita myy myös Ruohonjuuri ja sieltä mustan saippuan, joka on käsin tehty Ghanassa kookosöljystä ja kaakaopavun kuoren ja/tai plantaanin kuoren tuhkasta saatavista uutteista eikä sisällä lisäaineita. Se tekee ihosta pehmeän ja siloisen eikä ole yhtään kuivattava. Samasta puodista olen löytänyt myös sheavoihuulirasvan, joka on mielestäni maailman paras huulirasva ja sheavoin, joka on herkälle ja atooppiselle iholle hyvä kosteuttaja. Näistä en luovu.
Inkuto-kaupassa kannattaa pistäytyä jo omistajankin vuoksi; hän on kuin aurinko ja kertoo mielellään erityislaatuisen tarinansa miten päätyi ’saippuakauppiaaksi ’; hän aloitti automekaanikkona…

Tähän loppuun pieni vinkki koskien hajuvesiä, jotka vasta cocktaileja ovatkin; laitathan aina vain hiuksiin tai vaatteisiin! Jos laitat iholle,  ne päätyvät verenkiertoon eikä se ole hyvä asia.  Aurinkoista viikkoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Verta, hikeä ja t-paitoja

Tunnustan tietämättömyyteni mitä tulee vaatteiden hankintaketjuun ja siksi katsoinkin Verta, hikeä ja t-paitoja -sarjan jokaikisen ja...