sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Lähtökohta

Noudattamani elämäntavat ja ravintotottumukset perustuvat funktionaalisen lääketieteen oppeihin ja ajatukseen terveellisestä elämästä. Funktionaalinen lääketiede on yhdistelmä perinteistä lääketiedettä ja luontaistiedettä ottaen ihmisen huomioon kokonaisuutena ja yksilönä ja vielä mielellään ennakoiden. Olen itse saanut avun eritoten muutettuani ruokailutottumuksiani tähän suuntaan ja otettuani ravintolisät käyttöön. Käyn Antioksidanttiklinikalla lääkärillä ja flt-ravintovalmentajalla ja saamani ohjeet perustuvat siellä otettuihin laboratoriotuloksiin. Kiinnostuin funktionaalisesta lääketieteestä siksi, että kaikki siihen liittyvä kuulosti varsin loogiselta,  etenkin se, että meitä jokaista tulisi hoitaa yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti, ei niin, että hoidetaan yhtä vaivaa kerrallaan ja sama annostus lääkkeissä kaikille. Minua on aina kiinnostanut myös lääkkettömyys, onko se mahdollista vai ei ja mitä lääkkeet oikeasti sisältävät ja mikä on lääkärien suhde lääkefirmoihin ja mitä tapahtuisi jos ihmiset pysyisivätkin terveempinä eli satsattaisiin ennakoivaan hoitoon eikä jo olemassaolevien oireiden lääkitsemiseen. Onko pelko, että lääkäreillä ja lääkefirmoilla menisi huonommin? Siksikö funktionaalisen lääketieteen edustajia ei katsota Suomessa hyvällä ja jotkut lääkärit ovat jopa joutuneet lähtemään maasta?
Kokonaan oma ongelma-alueensa on lääkkeiden sisältämät ainesosat eli millaisia yhdistelmiä syntyy kehossa lääkkeiden ainesosista ja elimistön mikrobeista yhdessä tai mitä aiheuttaa pitkään säännöllisesti käytetty lääkitys. Tai mitä aiheuttaa juomaveteemme joutuvat lääkkeet terveydellemme? Vielähän ei ole edes kehitetty systeemiä tai laitetta, jolla lääkkeet saataisiin puhdistettua juomavedestä. Olen kuullut, että mahdollisuudet olisivat olemassa, ei vain löydy rahoittajaa…. Kaikista näistä ajatuksista ja kysymyksistä huolimatta en ole lääkkeiden vastustaja, ne vain mietityttävät ja toivoisin pystyväni elämään niitä.
Nämä kaikki ajatukset mahdollisti toipumisaikani, aiemmin ei ollut aikaa moiselle.

Tähtäin on siis mahdollisimman terveessä elämässä ja omalla kohdallani muutosten teko onnistui yhden asian muuttamisella kerrallaan. Vasta kun se yksi asia oli rutiininomainen osa elämääni, siirryin seuraavaan asiaan. Aloitin juomalla lasin vettä aamuisin ennen aamiaista. Se saa aineenvaihdunnan liikkeelle. Nyt en enää unohda sitä vaan sillä alkaa jokainen aamu. Kokeile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Verta, hikeä ja t-paitoja

Tunnustan tietämättömyyteni mitä tulee vaatteiden hankintaketjuun ja siksi katsoinkin Verta, hikeä ja t-paitoja -sarjan jokaikisen ja...