tiistai 27. maaliskuuta 2018

Mieli

On paljon pieniä asioita, joilla voimme  parantaa elämänlaatua. Mikään niistä ei yksin avaa portteja onneen, mutta mitä useampi palanen on kohdallaan, sen parempi. On tärkeää huolehtia unesta, henkisestä minästään, liikunnasta, ravinnosta, ystävyyssuhteista….. Sitä paremmin voit mitä useampi elämän osa-alue on tyydyttävällä tolalla. Muutokset niissä voi olla työläitä ja hitaita, mutta kaikki alkaa tiedostamisesta ja sanotaanhan, että hiljaa hyvä tulee. Tärkeintä olisi muistaa huolehtia itsestään, rakastaa itseään kuten rakastaa läheisiään. On hyvä muistaa, että kun huolehtii omasta jaksamisestaan ja hyvinvoinnista, on enemmän annettavaa myös muille. Varsinkin monelle äiti-ihmiselle muodostuu usein elämäntavaksi huolehtia ensin muista ja vasta sitten itsestään. Muista: jos perheen äiti on onnellinen, muukin perhe on onnellinen. Opettele. Pienin askelin. Hyvää mieltä tuovia asioita. Vaikka kuinka pieniä. Ihminen on kokonaisuus ja jos mieli on seesteinen, se heijastuu myös kehoon. Mieltä voi huijatakin: ihanaa, kun minulla on  paljon rahaa tilillä tms.
Käytän itse myös voimalauseita, varsinkin jos pelottaa tai masentaa: I am powerful, I am strong, I am loving jne. Jossain vaiheessa kun mieli oli musta laitoin post-it- lapuille voimalauseita ja ripottelin niitä ympäriinsä. Ja ne toimii!
Sairaslomalla heräsin tajuamaan, että niin kutsutut ystäväni olivat itse asiassa liiketuttuja työympyröistä eikä hyviä,
läheisiä ystäviä oikein ollut. Oli löyhä rinki ystäviä, joihin olin harvoin yhteydessä. Olin aivan kauhuissani, miten yksin olinkaan kun työ jätettiin pois elämästäni. Tunsin olevani heikoimmillani ja pelkäsin, millaisia ihmisiä vetäisin puoleeni. Olen aina ollut vähän liian kiltti ja tunnollinen ja töissä en ollut tarpeeksi uskottava tai jämpti pitääkseni puoliani. Laitoin pieniin lappuihin ’ vedän puoleeni hyviä ihmisiä’, jotta oppisin luottamaan elämään ja hyvään ja se auttoi. Pikku hiljaa aloin uskoa, että elämä kantaa ja kohdalleni voi tulla niin hyviä ihmisiä kuin hyviä asioitakin ja niin on todella käynyt. Samalla opettelin olemaan hyvistä asioista kiitollinen joka päivä. Iltaisin käyn läpi päivän kulun ja kiitän mielessäni kaikista hyvistä jutuista. Tämä tapa on auttanut minua paremmin myös tunnistamaan paremmin hyvät jutut päivän aikana ja se pitää minut hyvällä mielellä. En aio tuosta tavasta luopua koskaan, koska onni koostuu juuri niistä pienistä asioista. Samalla oppii itsekin huomioimaan kanssaeläjiään paremmin ja toisinaan vaikuttamaan heidänkin päiväänsä, jotta se olisi parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Verta, hikeä ja t-paitoja

Tunnustan tietämättömyyteni mitä tulee vaatteiden hankintaketjuun ja siksi katsoinkin Verta, hikeä ja t-paitoja -sarjan jokaikisen ja...